الكبدة الاسكندراني هي وصفة لذيذة وحارة مشهورة بمصر وخاصة مدينة الأسكندرية التي سميت على إسمها، يتم طهيها مع الثوم والفلفل الأخضر الحار وغالباً تقدم في سندويتشات مع سلطة الطحينة اللذيذة؛ الوصفة لا تأخذ أي وقت أو مجهود أتمنى أن تعجبكم.
نصيحة الوصفة:
1- لا تبالغوا في طهي الكبدة فهي لا تأخذ إلا دقائق معدودة ليتم نضجها.
1- لا تبالغوا في طهي الكبدة فهي لا تأخذ إلا دقائق معدودة ليتم نضجها.
2- إذا لم تكن الكبدة مقطعة يسهل تقطيعها وهي نصف مجمدة ولكن احذروا جيداً أثناء استخدام السكين حتى لا تجرحوا أصابعكم لأن البرودة تفقد الأصابع الإحساس بشكل مؤقت.
وصفة كبدة اسكندراني الأصلية بالصور هنا
وصفة كبدة اسكندراني الأصلية بالصور هنا
تسلم ايدك يا مبدعة ... الله ينور عليكى يا قمر الوصفة بالضبط مضبووووووطة لانى اسكندرانية الحقيقة وبتضايق قوى لما حد يبقى عاملها مش صح الى بطماطم والى ببصل والى ببقدونس ويقولوا ف الاخر كبده اسكندرانى .... انما انتى يا كوكى استاااااااااااذة وخلتينى عاوزة اقوم اعملها دلوقتى :)
ردحذفتسلمي يا رب حبيبتي، لا تتخيلي كم أسعدني كلامك شكراً جزيلاً :)
حذف